foulars amb punts contemporànis

miércoles, 15 de diciembre de 2010

Donació quadres a la Ciutat












Ahir dimarts dia 14 de Desembre i a les acaballes d'aquest any tan intens de la Capitalitat de la Cultura Catalana, l'Associació de Puntaires Montserrat Niubó va fer donació de dos quadres treballat a punta de coixí fets amb motiu de la Diada de la Puntaire.
El quadre de l'Escut de Badalona, en que l'ACP va obsequiat a l'alcalde de Badalona per ser seu de la 23ena Diada Nacional de la Puntaire, treballat amb la tècnica de l'Arboç.
El Mosaic romà de les Termes de la Ciutat, treballat amb coixí llarg i rodó i amb diferents textures i colors.
A les 12,30 hores ens varem reunir un grup de puntaires i simpatitzant a la Sala de Plens amb l'alcalde Sr. Jordi Serra i el regidor de Cultura Sr. Mateu Chalmeta.
Després d'unes paraules de la presidenta de l'Associació : Sra. Caterina Castellà, en que va explicar el motiu de la donació, les tècniques emprades als quadres i el ressò que té Badalona en el mon puntaire, no sol per ser la pionera, sinó també pels diversos premis obtinguts en els darrers Concursos Internacionals de Punta Contemporània, l'alcalde va donar les gracies per tota la feina que l'Entitat fa a Badalona, i esperem que l'any vinent que cel·lebrarem la 25 ena Trobada a la Rambla de la ciutat, sigui una festa de gran ressò en el mon puntaire.
Tot va anar molt bé, en un ambient familiar, distés i molt contents les autoritats. Es va decidir que el quadre de l'escut es quedava a Alcaldia i el mosaic aniria al Museu, formant part del patrimoni cultural de la ciutat.

domingo, 12 de diciembre de 2010

XXIV Diada de la Puntaire

XXIV Diada de la Puntaire

XXIV DIADA DE LA PUNTAIRE A BERGA


Berga, coneguda per les festes de La Patum, representació sacro-històrica-popular nascuda i derivada de les antigues representacions de teatre medieval, per bé que aglutinant, re-interpretant i reconduint atàviques celebracions paganes, que'es celebra cada any a Berga per Corpus. És una festa que s'ha de veure i viure. No és només les comparses, sinó una amalgama que engloba els carrers i places de la vila, la gent que hi assisteix, una tradició actualitzada...I es també un conjunt de sentiments que la festa com a tal desperta: misteri, alegria, passió, goig, èxtasi....

Bé, doncs la XXIV Diada de la Puntaire tindrà lloc el pròxim 8 de Maig de 2011 a la ciutat medieval de Berga, al Passeig de la Indústria.


L'ajuntament posara a disposició de tots els participants i tot aquell que vulgui, la possibilitat d'esmorzar o dinar entre les 10 i les 15h. a un preu popular, entrepans amb productes típics berguedans.

També te previst du a terme activitats paralel.les com diverses visites guiades dins de Berga i el seus voltants.
Per mes informació visiteu la pàgina de l'ajuntament de Berga:
http://www.ajberga.cat/XXIV Diada de la Puntaire

Premi Concurs 2.010

Concurs Internacional de Puntes Contemporànies

7è CONCURS INTERNACIONAL DE PUNTES CONTEMPORÀNIES

Tal i com estava programat el dia 25 de novembre vam inaugurar l’exposició de les 22 puntes de autor que optaven a premi, dins del Concurs Internacional de Puntes Contemporànies “Paisatges”, convocat per l’ACP el passat mes de Gener i publicat al Butlletí nº 77.

Durant el matí del dia 25, i de forma individualitzada, van passar els membres del Jurat, composat aquest any per les següents personalitats:
Sr. Ramón Fontdevila -Director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicioal Catalana-; Sra. Neus Ribas –Directora del Museu de les Puntes d’Arenys de Mar-; Sra. Gemma Amat –Directora de l’Escola Massana-; Sra. Mª Angels Parés –Professora de l’Escola de la Dona; Sra. Marta Almirall, -Cap de Festes i Tradicions de l’ICUB-; Sra. Pilar Bregante, -Sòcia honorífica de l’ACP-; Sra. Nuria Martínez, - Directora de l'Escola Randes-; Sra. María Paretas, -Presidenta de l’Ass. De Puntaires de les Comarques de Girona-; Sr. Josep Doménech, -Pintor-
Per l’ACP: Rosa Mª Provencio –Secretària- i els vocals de la Junta: Pilar Garcés, Carme Gorgues, Victoria Jarque, Rosa Casajuana.

A les 18,30 hores es va fer públic el següent veredicte:

Cinc tercers premis, dotats amb 500 Euros, per cadascuna de les obres:
705 – Barques descansant a la sorra, de Caterina Castellá Sarriera
714 – Primeres neus, de Trinidad Pellicer Ferrer
723 – Barcelona ahir i avui, de Rosa Mª Boj Boj i Dolors Bosch Sáenz
729 – Natura, de Nati Noguera Pícola
730 – Anem a escampar la Boira, de Grup a l’agulla de l’escola de Puntaires de Barcelona

Segon Premi, dotat amb 1.500 Euros:
722 – Tempesta, de Dolors Bosch Sáenz i Rosa Mª Boj Boj

Primer premi dotat amb 2.500 euros:
Desert

El Jurat ha considerat donar menció a les obres:
706, Tecnonatura de Mª Francesca Morales Simó, 715, Pantá, d’Angela Regada Bosch, 720 Paisatge fantástic, d’Anna Mª Rubió Pallé i disseny de Cris Perelló, 727, A cop de’ull, d’Anna Mª March Berenguer i Mercé Ortínez Solsona, 728, Il paesagio dei sogni, de Paola Scipi i Gisella Gabrielli, 732, El nostre paisatge,de Pilar Chinestra, Antonia Bou, Rosa Ferrándiz i Pilar Ortiz Samper, 726, Paisatge urbà, de Mª Teresa Arribas, 718, Passarel.la, de Mª Antonia Borrás, Carme Domènech i Montserrat Estrada, 703, Latronico, de Felicetta Gesualdi



L'exposició romandrá oberta al public fins al 12 de desembre.

Lloc: Sala d’Exposicions del centre Civic “Pati Llimona” de l’Ajuntament de Barcelona. C/Regomir, 3.